Subsidie voor innovatieprojecten emissiereductie prefab-bouw

Om vanaf 2027 bij 15% van de nieuwbouwwoningen een emissiereductie te realiseren, start onder management van TKI Bouw en Techniek en TNO een programmalijn Schoon en Emissieloos – Prefab. Deze nieuwe programmalijn gaat zich richten op innovaties in de woningbouw die zorgen voor lagere emissies. Daarbij ligt de nadruk op toepassing en opschaling van: 

  1. Prefab en/of geïndustrialiseerde bouwwijzen voor renovatie of transformatie van bestaande gebouwen om nieuwe woningen te realiseren
  2. Volledig nieuwe woningen (grondgebonden of gestapelde woningbouw, inclusief fundering) via een prefab en/of geïndustrialiseerde bouwwijze
  3. Nieuwe of verbeterde grondstoffen in het prefab en/of industriële bouwproces

Binnen het programma is ruimte voor een geselecteerd aantal innovatieprojecten die gezamenlijk de volledige doelstelling kunnen behalen. Ben je geïnteresseerd in het indienen van een aanvraag voor een innovatieproject? Kijk dan op de website van TKI Bouw en Techniek. De inschrijfperiode loopt tot maandag 1 juli 2024, 14:00 uur.

Informatiesessie Programmalijn Prefab

Op donderdag 16 mei 2024 organiseert TKI Bouw en Techniek in samenwerking met TNO een informatiesessie over het programma. Tijdens deze sessie krijg je info over:

  • De scope en doelstelling van de Programmalijn Prefab
  • De relatie met het Kennis-, Opschaling- en Praktijkervaringsprogramma
  • Het gebruik van de Bouwemissietool
  • De voorwaarden voor een voorstel binnen de Programmalijn Prefab

De sessie biedt ook ruimte voor vragen en de gelegenheid om andere potentiële aanvragers te ontmoeten.

Datum: Donderdag 16 mei 2024
Tijd: 15:00 t/m 17:00
Locatie: TNO – Delft – Molengraaffsingel (NEXT Delft) begane grond

Meer info en aanmelden

 

Dit artikel delen:

Menu