25 oktober – KIA CE op Dutch Design Week: Circulaire Biobased Chemie

Inschrijving geopend!

Hoe kunnen we met ontwerp, wetenschap en experiment een systeemverandering teweeg? Hoe kunnen we producten, processen en omgevingen creëren die echt circulair zijn? Die vragen staan centraal bij de DDW Talk Eco Pioneers.

KIA CE geeft het programma van deze DDW Talk met enkele partners vorm. Een programma op het snijvlak van chemie, biobased, circulair en ontwerp.

Werkt u op dit snijvlak, aan circulaire biobased materialen of circulaire toepassingen van biobased materialen? Bent u benieuwd naar Nationaal Groeifonds-voorstellen die op dit vlak in ontwikkeling zijn? En natuurlijk of en hoe deze voorstellen voor u relevant zijn?

Schrijf u dan in voor deze DDW Talk:

Wanneer: 25 oktober van 9 tot 12.30 uur – tijdens Dutch Design Week
Waar: Fifth, The Stage (NRE Terrein, Gasfabriek 5, Eindhoven)
Taal: Engels
Inschrijven: Dutch Design Week 2022 (ddw.nl)

Onderwerpen
Binnen de DDW Talk Eco Pioneers is circulaire bio-chemie onderdeel van gesprek. Verschillende sprekers nemen u mee in:

  • Ontwerpen voor circulariteit
  • Bouwstenen voor een circulaire economie middels groene chemie
  • Circulaire ontwikkelingen bij inspirerende biobased bedrijven,
  • Relevante Nationaal Groeifondsvoorstellen en het aanbod van de Kennis en Innovatie Agenda Circulaire Economie (KIA CE). En vooral: hoe kunt u aanhaken om uw business te versterken én om de circulaire economie verder vorm te geven. We richten ons met name op de ontwikkeling van nieuwe bouwstenen uit verschillende gewassen en op biopolymeer ontwikkeling en applicatie.

Met onder andere:

  • Jacqueline Vaessen, Boegbeeld Topsector Chemie en voorzitter van het Missieteam Circulaire Economie
  • Beer Holthuis, designer bij Plantics
  • Emma van der Lees, Biodesigner | Founder BlueCity Lab
  • Ed de Jong, Vice President Development at Avantium Technologies

Vragen over deze bijeenkomst of dit onderwerp?
Neem dan contact op met manager van het programma Ontwerpen voor Circulariteit Navied Tavakolly: navied.tavakolly@kia-ce.nl

De KIA CE – Dutch Design week – Groene Chemie
Het Meerjarig Missiegedreven Innovatieprogramma 1 (MMIP1) van de KIA CE draait om het geschikt maken van producten voor hergebruik en recycling. Het is belangrijk om al in de ontwerpfase van producten en processen de circulariteit mee te nemen. Daarvoor zijn materiaal-, product- en keteninnovaties nodig die voor de juiste kwaliteit en veilig (her)gebruik zorgen, inclusief de bijbehorende logistieke processen. Door gebruik te maken van circulaire ontwerpprincipes zoals modulariteit, refurbishment en remanufacturing is veel ‘circulaire’ winst te behalen. Ook de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe materialen is belangrijk. Groene Chemie speelt daarin een belangrijke rol.

Dit artikel delen:

Menu