CircularityCan

Glasbeschadigingen in zonnepanelen repareerbaar maken

PV-panelen bevorderen duurzame energie, maar de sterke groei creëert een potentieel grote e-waste uitdaging, ook in Nederland. Glasschade is één van de meest voorkomende defecten bij PV panelen en zorgt ervoor dat PV-panelen vroegtijdig worden afgeschreven. Met een snel groeiend aandeel in glas-glas PV-panelen, is de verwachting dat de frequentie van glasschade verder zal toenemen.
Dit project onderzoekt innoverende glasreparatietechniek(en) voor PV-panelen. Het uiteindelijke doel is om reproduceerbare, effectieve en commercieel interessante reparatietechniek(en) te ontwikkelen. Het project streeft ernaar om een methode te creëren die kosteneffectief is voor grootschalige toepassing. Verder heeft het project tot doel om de kennis te verdiepen betreffende glasbreuken bij PV-panelen en het testen van beschadigde en gerepareerde PV-panelen.

 Projectpartners zijn: TNO, Boldz B.V., Glass Solution Windowfilm B.V., Universiteit Utrecht, Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland

Dit artikel delen:

Menu