Impuls van 221 miljoen voor ontwikkeling en opschaling van circulaire plastics binnen Duurzame MaterialenNL

Het kabinet investeert 221,4 miljoen euro in het groeifondsprogramma Duurzame MaterialenNL om de ontwikkeling en opschaling van duurzame materiaalinnovaties aan te jagen. Dat maakte Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de onafhankelijke commissie van het Nationaal Groeifonds, op 14 april bekend. Duurzame MaterialenNL is een breed nationaal initiatief dat zich richt op materialen voor de energietransitie, constructieve materialen en circulaire plastics.

David Pappie, directeur Topsectoren & Industriebeleid bij het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat:
Het groeifonds investeert met dit voorstel in de benodigde innovatie en opschaling van circulaire plastics. Dit moet ervoor zorgen dat we de keten sluiten: minder plastics in het milieu en minder plastics naar de afvalverbranding. Een geweldige kans voor Nederland om deze maatschappelijke uitdaging te verbinden aan de sterktes aan Nederlandse kennisinstellingen en in de chemische industrie. Ik kijk ernaar uit om samen met MaterialenNL een circulair plastics ecosysteem in Nederland een flinke stap dichterbij te brengen.

Meer informatie leest u op de website van Nationaal Platform Plastics Recycling: 221 miljoen voor Duurzame MaterialenNL: impuls voor ontwikkeling en opschaling van circulaire plastics – Nationaal Platform Plastics Recycling

Dit artikel delen:

Menu