KIA CE-project Wood Loop wint Circular Chain Award

Gisteren heeft Wood Loop, dat mede ontwikkeld is in een project van KIA CE, de Circular Chain Award 2024 gewonnen tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Staatssecretaris Vivianne Heijnen overhandigde de Award aan Dirk van Deursen die namens Koninklijke CBM een grote rol heeft gespeeld in de realisatie van Wood Loop. Ook koningin Maxima kwam de winnaars feliciteren.

De Circular Awards worden toegekend aan innovatieve en circulaire projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die een buitengewone bijdrage leveren aan de bevordering van de circulaire economie. In de categorie Circulair Chain Award ligt de focus op succesvolle circulaire ketensamenwerkingen.

Wood Loop is een biobased circulaire keten voor plaatmateriaal in de meubelindustrie en de evenementenbranche. Daarbij wordt een nieuw plaatmateriaal ontwikkeld uit een hernieuwbaar bindmiddel en idealiter op basis van reststroomvezels. Daarbij is een logistieke keten ontwikkeld die ervoor zorgt dat het hernieuwbare plaatmateriaal niet vervuild raakt met fossiele grondstoffen. Zo kan het gebruik van primaire en fossiele grondstoffen worden uitgefaseerd.

Dit artikel delen:

Menu