[Podcast #3] Change for Circular Economy: circulair bouwen en logistiek

Als we de klimaatdoelstellingen willen halen moet de bouwsector nú al stevig op de schop. Kansen zijn er genoeg, vinden Onno Dwars (Ballast Nedam Development) en Ruben Vrijhoef (Hogeschool Utrecht). Maar: we hebben nog wel een robbertje te vechten met de lineaire economie.

Wat zijn de mogelijkheden voor circulair bouwen? En hoe kunnen we connecties tussen gebieden maken die circulariteit versterken? Je hoort het in deze aflevering van de podcastreeks Change for Circular Economy. Een gesprek over waardesystemen, opstartproblemen, biobased, hergebruik van materialen, milieuprestatie gebouwen, losmaakbaarheid en meer.

De komende weken neemt de KIA CE u samen met Change Inc mee in de uitdagingen voor de circulaire economie. We doen dit met een podcastreeks waarbij we in elke aflevering een ketenstap van een product onder de loep nemen. Van ontwerp en grondstofkeuze tot aan gebruik en verwerking aan het eind van de levensduur. Iedere aflevering verwelkomen we een pionier uit het bedrijfsleven en een expert uit de wetenschapswereld en gaan we op zoek naar de uitdagingen, kansen en succesverhalen van de circulaire economie. Presentator: Anic van Damme.

Zie gerelateerde afleveringen:

[Podcast] Change for Circular Economy: circulair ontwerp 

[Podcast #2] Change for Circular Economy: grondstoffen van de toekomst – De KIA CE (kia-ce.nl)

Dit artikel delen:

Menu