[vacature] Directeur Groeifonds Circular Plastics NL

Bijdragen aan de circulaire wereld van morgen. Zie jij het voor je? Dat kan als directeur van Circular Plastics NL, een programma van het Nationaal Groeifonds waarin industrie en de onderzoekswereld samenwerken om de waardeketen van kunststofproducten technologisch te innoveren en circulair te maken. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, ieder gericht op een deel van de keten. Deze onderdelen bestaan uit Systeemintegratie, Ontwerp van circulaire plastics, Karakteriseren, sorteren en wassen, Recycling, en Brightlands Circular Space. Het programma als geheel is gericht op het bereiken van grote doorbraken in de waardeketen van kunststofproducten door alle technologieën en kennis die Nederland op dit gebied herbergt, effectief te bundelen.

Wat ga je doen?

Je bent eindverantwoordelijk voor het op- en uitbouwen van het programma Circular Plastics NL dat gericht is op circulariteit, CO2 reductie en economische groei. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en ontwikkelen van roadmap(s) met bijbehorend valorisatieplan en marktbewerkingsplan voor ieder van de programmaonderdelen en het programma als geheel. Hierin worden de jaarlijks te behalen doelen vastgelegd. Je zorgt ervoor dat deze roadmaps voortdurend worden geactualiseerd Je stuurt daarbij de verschillende programmaleiders aan plus een klein ondersteunend bureau.

Op regelmatige basis rapporteer je de voortgang aan het bestuur. Je draagt zorg voor een heldere positionering van Circular Plastics NL in het veld en bent verantwoordelijk voor de communicatie en het organiseren van evenementen.

Als directeur van het programma ben je verantwoordelijk voor operationele verbinding met zowel het ministerie van EZK, RVO en NWO voor het uitzetten en monitoren calls, en met het (voor het thema circulariteit beleidsverantwoordelijke) ministerie van I&W, om zodoende aansluiting bij het beleid, wetgeving, en Europese ontwikkelingen te borgen.

Wat vragen wij van jou?

In deze veelzijdige en dynamische rol komen marktervaring, inhoudelijke expertise, en managementvaardigheden samen. Het bestuur van Circular Plastics NL ziet brede kennis van en ervaring in de kunststofindustrie als een must. Essentieel is ook een inspirerende visie op hoe technologische vernieuwingen een weg kunnen vinden in de waardeketen van kunststofproducten. De ideale kandidaat heeft een mix van relevante ervaring en persoonlijke competenties.

Relevante ervaring:

 • Opzetten en implementatie van strategie voor innovatie.
 • Leidinggevende functie(s) in de kunststofindustrie: technologie / R&D, commercieel, business managemen
 • Relevant (internationaal) netwerk in de kunststofindustrie, inclusief het MKB.
 • Goed begrip van de relevante waardeketens, inclusief kunststofrecycling.
 • Het opstellen en ontwikkelen van roadmap(s) met bijbehorend kennis-, valorisatie- en marktbewerkingsplan en het opbouwen en onderhouden van relaties met partners daarbinnen.
 • Het commercialiseren van IP en kennis middels licenties en spin-offs.
 • Opstellen en/of doorgronden van business cases – ervaring met blended financiering is een pre.
 • Het ontwikkelen en motiveren van diverse teams om te komen tot een productieve samenwerking.
 • Ervaring in het Europese, Nationale en Regionale werkveld, zowel in PPS verband, als direct met MKB en multinationals waarmee je relevante allianties en grote publiek private samenwerkingen bouwt.

Competenties:

 • Je bent ondernemend en commercieel
 • Je bent een effectieve netwerker
 • Je hebt bewezen nauw samen te kunnen werken met verschillende types stakeholders zoals grote industriële bedrijven, MKB en investeerders.
 • Je bent goed bekend met de kennis/innovatie-industrie van materialen/kunststoffen en je hebt op dit domein ruime en relevante ervaring opgebouwd.
 • Je hebt ruime financiële kennis en ervaring. Ervaring met overheids-stimuleringsmiddelen voor onderzoek is een pre.
 • Je kunt omgaan met innovatie en technologieontwikkeling op verschillende maturiteitsniveaus en met valorisatie van producten, hierbij oog hebbend voor de geldende commerciële belangen van verschillende typen stakeholders.
 • Je hebt ervaring met het leiden en inspireren van groepen.
 • Je hebt bewezen een divers team te kunnen ontwikkelen en motiveren en te komen tot een productieve samenwerking.
 • Je bent verbindend, stimuleert en concretiseert samenwerking, extern & intern en stuurt bij waar nodig.

Wat kan Circular Plastics NL je bieden?

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen. Naast een uitstekend salaris werk je in een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s. Met mensen die aan je gewaagd zijn; die jou kunnen inspireren en van jou willen leren.

Hoe ziet het proces eruit?

 • Reageren kan tot en met 21 oktober 2022. De selectiegesprekken vinden plaats op 18, 27 en 31 oktober. We streven ernaar de hele procedure binnen zes weken af te ronden.
 • Een referentiecheck zal onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zien we je reactie graag tegemoet! Reageren kan via het Bureau van de Circular Plastics NL, ter attentie van Dr. Maurits Boeije, bestuurssecretaris.
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

Dit artikel delen:

Menu