[Podcast #5] Change for Circular Economy: circulaire voedselsystemen

Ons voedselsysteem is lineair ingericht: zaaien, oogsten, eten, uitwerpen. Kan dat niet anders? Hoe kunnen we reststromen beter benutten? En kan ‘menselijke mest’ een rol spelen in onze landbouw? Ecoloog Louise Vet en oprichter van PeelPioneers Lindy Hensen verkennen in deze vijfde aflevering de mogelijkheden.

In de vijfde aflevering van Change for Circular Economy ontvangt presentator Anic van Damme Lindy Hensen van sinaasappelschillenverwerker PeelPioneers, en Louise Vet, emeritus hoogleraar evolutionaire ecologie van de Universiteit Wageningen. Hensen laat met lef en ondernemerschap zien dat er van een reststroom nog heel veel gemaakt kan worden. En Vet pleit voor meer bodembiodiversiteit en ziet zelfs mogelijkheden voor mest van menselijke uitwerpselen.

Change for Circular Economy
De komende weken neemt de KIA CE u samen met Change Inc mee in de uitdagingen voor de circulaire economie. We doen dit met een podcastreeks waarbij we in elke aflevering een ketenstap van een product onder de loep nemen. Van ontwerp en grondstofkeuze tot aan gebruik en verwerking aan het eind van de levensduur. Iedere aflevering verwelkomen we een pionier uit het bedrijfsleven en een expert uit de wetenschapswereld en gaan we op zoek naar de uitdagingen, kansen en succesverhalen van de circulaire economie. Presentator: Anic van Damme.

Zie gerelateerde afleveringen:

[Podcast #1] Change for Circular Economy: circulair ontwerp – De KIA CE (kia-ce.nl)

[Podcast #2] Change for Circular Economy: grondstoffen van de toekomst – De KIA CE (kia-ce.nl)

[Podcast #3] Change for Circular Economy: circulair bouwen en logistiek – De KIA CE (kia-ce.nl)

Dit artikel delen:

Menu