[Podcast #6] Change for Circular Economy: wat kan de textielindustrie leren van het recyclen van verpakkingen?

Nederland recyclet jaarlijks een derde van de 136 miljoen kilo die het aan textielafval inzamelt. Slechts 1 procent hiervan wordt gebruikt voor de kledingindustrie. Hester Klein Lankhorst (Afvalfonds Verpakkingen) en Kim Poldner (De Haagse Hogeschool) zien ruimte voor verbetering. Waar liggen de kansen?

In de zesde aflevering van Change for Circular Economy ontvangt presentator Anic van Damme Hester Klein Lankhorst, algemeen directeur van het Afvalfonds Verpakkingen en Kim Poldner, lector circular business aan De Haagse Hogeschool. Dankzij een aantal efficiƫnte beleidsmaatregelen en financiƫle prikkels is Nederland goed in het recyclen van verpakkingsafval. Het recyclen van textiel loopt achter, terwijl de doelstellingen strenger worden. Wat kan de textielindustrie leren van de manier waarop Nederland verpakkingen recyclet?

De komende weken neemt de KIA CE u samen met Change Inc mee in de uitdagingen voor de circulaire economie. We doen dit met een podcastreeks waarbij we in elke aflevering een ketenstap van een product onder de loep nemen. Van ontwerp en grondstofkeuze tot aan gebruik en verwerking aan het eind van de levensduur. Iedere aflevering verwelkomen we een pionier uit het bedrijfsleven en een expert uit de wetenschapswereld en gaan we op zoek naar de uitdagingen, kansen en succesverhalen van de circulaire economie. Presentator: Anic van Damme.

Zie gerelateerde afleveringen:

[Podcast #1] Change for Circular Economy: circulair ontwerp – De KIA CE (kia-ce.nl)

[Podcast #2] Change for Circular Economy: grondstoffen van de toekomst – De KIA CE (kia-ce.nl)

[Podcast #3] Change for Circular Economy: circulair bouwen en logistiek – De KIA CE (kia-ce.nl)

[Podcast #4] Change for Circular Economy: Levensduurverlenging en reparatie – De KIA CE (kia-ce.nl)

[Podcast #5] Change for Circular Economy: circulaire voedselsystemen – De KIA CE (kia-ce.nl)

Dit artikel delen:

Menu